DEME doopt dual fuel baggerschip ‘Scheldt River’

De sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ werd vandaag officieel gedoopt aan het hoofdkantoor van DEME in Zwijndrecht, België. Het baggerschip werd gedoopt door mevr. Veerle Hegge, echtgenote van dhr. Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

 

29-september-2017
Persberichten

De ‘Scheldt River’ heeft een hopperinhoud van 8.400 m³ en is het tweede baggerschip in de vloot van DEME waarvan de motoren op twee soorten brandstof werken. Het ultramoderne schip kan ook door LNG worden aangedreven, wat de uitstoot van zwavel, NOx en atmosferische deeltjes vermindert. LNG is intrinsiek schoon en heeft geen reinigingssystemen voor uitlaatgassen nodig.


De ‘Scheldt River’ werd gebouwd bij Royal IHC in Nederland. Het nieuwe schip maakt deel uit van het meerjarige vlootinvesteringsprogramma van DEME dat focust op het verhogen van de productiviteitsen milieu-efficiëntie. De ‘Scheldt River’ presteert uitstekend in ondiep water en voldoet ruimschoots aan alle huidige emissie-eisen, ook binnen emissiecontrolegebieden zoals de Noordzee.


Innovatief ontwerp


‘Scheldt River’ is uitgerust met een tweetraps tandwielkast en gecombineerde schroefdrukbesturing, wat een brandstofbesparing van minstens 10% oplevert tijdens baggeroperaties. Het schip beschikt ook over een Dynamic Positioning & Dynamic Tracking (DP/DT)-systeem dat de wendbaarheid en de positionering nog verbetert. De baggerpomp van de ‘Scheldt River’ wordt aangedreven door een hybride dieseldirect plus elektrische motor. Er worden energie-efficiënte oplossingen mogelijk gemaakt en de baggerpomp presteert uitstekend, zowel bij het baggeren als bij het dumpen van baggerspecie aan wal. De ‘Scheldt River’ werd ook uitgerust met een “one man bridge operation”, heeft een verhoogde efficiëntie en is gemakkelijk te bedienen. ‘Scheldt River’ werd ontworpen en gebouwd voor uitgebreide droogdokservice (7,5 jaar), waardoor er minder tijd verloren gaat in het droogdok.


DEME breidt baggervloot uit


Eerder dit jaar voegde DEME de dual fuel sleephopperzuiger ‘Minerva’ toe aan haar vloot. Het schip voert momenteel baggerwerken uit voor het offshore windmolenpark Rentel voor de Belgische kust. In de nabije toekomst zullen de ‘Scheldt River’ en de ‘Minerva’ worden ingezet voor de voorbereiding van de zeebodem voor het Modular Offshore Grid van Elia (of het zogenoemde stopcontact) in de Noordzee. In de komende twee jaar wordt de baggervloot verder versterkt met de sleephopperzuiger ‘Bonny River’ (2018) en de cutterzuiger ‘Spartacus’ (2019).


Op 1 oktober stelt DEME de ‘Scheldt River’ voor aan het grote publiek tijdens de “Open Bedrijvendag”, een nationaal evenement waarbij bedrijven de deuren openen voor bezoekers. Tijdens de opendeurdag kunnen geïnteresseerden ook informatie krijgen over de talrijke jobopportuniteiten bij DEME. DEME zal meer dan 200 nieuwe medewerkers aanwerven als gevolg van de groei in diverse activiteiten, waaronder de offshore windindustrie en de infra mariene sector.

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.