DEME en Eiffage slepen EPCI-contract voor funderingen in de wacht voor het eerste offshore windmolenpark in Frankrijk

Een consortium bestaande uit DEME en Eiffage Métal heeft een belangrijk EPCI-contract in de wacht gesleept voor 80 funderingen voor het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, Frankrijk. Dit omvat het ontwerp, de productie en de installatie van de stalen funderingen. Het contract van het consortium heeft een totale waarde van meer dan 500 miljoen euro.

28-augustus-2019
Persberichten
seamade_moment.jpg

Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, wordt gebouwd op 12 à 20 km voor de kust van het Franse schiereiland Guerande. De funderingen zullen geïnstalleerd worden in waterdieptes variërend tussen 12 en 25 meter.

De ontwerpactiviteiten zijn reeds begonnen om de productie van de funderingen in het voorjaar van 2020 te kunnen starten. Op een rotsachtige zeebodem zullen de eerste funderingen worden geïnstalleerd in het voorjaar van 2021. De voltooiing van de werken is gepland in de zomer van 2022.

Het windmolenpark zal voldoende elektriciteit produceren om 20% van de energie voor het departement Loire-Atlantique te voorzien.

“We zijn blij met dit eerste EPCI-funderingscontract in Frankrijk en met het feit dat we kunnen bijdragen tot de ambitieuze doelstellingen inzake de energietransitie van het land”, aldus Jan Vandenbroeck, General Manager French Subsidiaries bij DEME. “Het contract benadrukt onze technische knowhow inzake innovatieve oplossingen voor de offshore windsector. Tijdens het project zullen we de techniek toepassen van geboorde funderingen, een nieuwe stap in de offshore windindustrie.”

"Eiffage is erg trots om bij te dragen aan het eerste offshore windmolenpark in Frankrijk", zegt Antoine Brésolin, General Manager bij Eiffage Métal. "Eiffage Métal en ons dochterbedrijf Smulders hebben al talrijke referenties in de Noord-Europese markt voor offshore wind, onder meer in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. We kunnen nu onze knowhow verder uitbouwen in Franse wateren. We kijken er naar uit om samen te werken met EDF Renewables en Enbridge om dit project veilig op te leveren, rekening houdend met de milieuvereisten.”

 

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.