Zaterdag 16 november 2019 hebben DEME en Royal IHC de ‘Meuse River’ succesvol te water gelaten, een sleephopperzuiger met een capaciteit van 7.950 m³. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf van IHC in het Nederlandse Krimpen aan den IJssel.
 

DEME en Royal IHC laten sleephopperzuiger ‘Meuse River’ te water

16 november 2019
Baggerwerken, milieu, offshore & infra

De ‘Meuse River’ kreeg hetzelfde innovatieve ontwerp als de bekroonde sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ die IHC bouwde. Die laatste versterkte de DEME-vloot in 2017 en werd sindsdien zonder onderbreking ingezet op Europese waterwegen en toegangskanalen.

De ‘Meuse River’ beschikt over verschillende slimme energietechnologieën die DEME en IHC hebben ontwikkeld, zoals een hybride aandrijfsysteem voor de baggerpomp om het effect van belastingsvariaties te beperken. Om het baggerproces te automatiseren, ontwikkelde IHC het intelligente IHC ECO-automatiseringspakket, dat uitstekende baggerprestaties levert. Verder biedt de tweetraps aandrijvings- en combinatiemodus brandstofefficiëntie door het verbruik tijdens het varen en het baggeren te optimaliseren.

Het schip vervoegt in 2020 in de DEME-vloot.

Luc Vandenbulcke, CEO van DEME: “Met ons meerjarige investeringsprogramma willen we de meest technologisch geavanceerde vloot in de sector inzetten. We willen een toekomstbestendige vloot garanderen door steeds ambitieuzere doelen voor productiviteit en efficiëntie na te streven. Door voort te bouwen op het succes van onze baanbrekende sleephopperzuiger ‘Scheldt River’, kunnen we onze klanten een identiek, veelzijdig en uiterst efficiënt schip bieden voor een breed spectrum aan baggeractiviteiten.”

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC: “We zijn trots dat we de ‘Scheldt River’ met succes aan DEME hebben geleverd en nu deze mijlpaal bereikt hebben met de ‘Meuse River’ – nog een sleephopperzuiger die IHC heeft gebouwd en die uitgerust is om op LNG te kunnen werken. Het partnerschap met DEME is in het verleden al succesvol gebleken en het verheugt ons deze samenwerking te kunnen voortzetten door nog meer waarde en technische capaciteiten toe te voegen aan hun geavanceerde vloot.”

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com