DEME en Royal IHC winnen DPC Innovation Award voor de eerste baggerschepen op LNG

Op 10 november wonnen DEME en Royal IHC een DPC Innovation Award voor de eerste sleephopperzuigers op LNG (liquefied natural gas).

11-november-2016
Persberichten

De DPC Innovation Awards worden in 13 categorieën toegekend aan de meest innovatieve en toekomstgerichte projecten in de bagger- en havenindustrie. DEME en Royal IHC wonnen de prijs in de categorie ‘Innovatieve vormgeving van baggerschepen’.

DEME startte enkele jaren geleden met een ambitieus programma om haar vloot uit te breiden. Op dit moment is een aantal schepen in aanbouw die de efficiëntie aanzienlijk zullen vergroten, zowel wat betreft productiviteit als op het gebied van milieuprestaties.

Alain Bernard, Bestuurder en CEO DEME Group: “DEME blijft een voortrekker in de sector, die steeds op zoek is naar innovatieve oplossingen en operationele uitmuntendheid en die de impact van haar activiteiten op het milieu zoveel mogelijk wil beperken. De sleephopperzuigers ‘Minerva en ‘Scheldt River’, die momenteel bij Royal IHC worden gebouwd, zullen de eerste baggerschepen ter wereld zijn met motoren die op twee soorten brandstof werken en die volledig op LNG kunnen draaien. Beide baggerschepen zullen een Green Passport en een Clean Design Notation krijgen. Ze voldoen aan de striktste internationale emissienormen. Wij zijn erg tevreden met deze bekroning, die zowel Royal IHC als DEME beloont voor de inspanningen van hun teams om duurzame oplossingen te ontwikkelen en te bouwen.”

“IHC begon in 2012 te onderzoeken of een sleephopperzuiger op LNG zou kunnen varen”, voegt Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC, eraan toe. “Wij zijn dan ook blij dat wij de eerste hopperzuigers op LNG ter wereld mogen bouwen en bijdragen tot de ambitie van DEME om voortrekker te blijven in de sector. Wij zijn trots op deze prijs en willen DEME danken voor hun vertrouwen en samenwerking. Wij willen duurzame oplossingen blijven ontwikkelen en leveren om ervoor te zorgen dat de schepen en apparatuur van onze klanten steeds minder impact hebben op het milieu.”

Deze baggerschepen op LNG bewijzen perfect hoe de combinatie van vooruitdenken en een sterke samenwerking tussen een aannemer en fabrikant van schepen en apparatuur de moeite loont.

Voor aanvullende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Head of Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.