DEME en Windreich bundelen krachten voor ontwikkeling van offshore windproject ‘Merkur Offshore’ (voorheen MEG I)

Zwijndrecht 17 juni 2015 – DEME Concessions Wind nv (“DEME”) en de Windreich Group (“Windreich”) melden de oprichting van een samenwerkingsverband tussen DEME en Windreich. 

17-juni-2015
Persberichten

In het kader hiervan heeft Windreich de projectrechten van MEG I ondergebracht in Merkur Offshore GmbH, de nieuwe vennootschap die het project zal bouwen en dewelke in handen is van de partners DEME en Windreich. DEME en Windreich besloten ook het project een andere naam te geven: Merkur Offshore.

“De aankondiging van vandaag bevestigt ons vertrouwen in dit project”, onderstreept Alain Bernard, Bestuurder en Directeur-Generaal van de DEME Groep. “Wij zijn zeer tevreden met de vorderingen tot op vandaag en we staan klaar om mee te bouwen aan het succes van Merkur Offshore, niet alleen door financieel bij te dragen, maar ook door de expertise van GeoSea in de bouw en installatie van offshore windmolenparken aan te wenden voor dit project”.

GeoSea blijft zich engageren in de offshore industrie en zal optreden als ‘general contractor’ voor de installatie van Merkur Offshore. Luc Vandenbulcke, Afgevaardigd Bestuurder van GeoSea, voegt eraan toe: “Dit is een belangrijke stap in de aanloop naar de bouw van dit project, waarmee naar verwachting in de eerste helft van 2016 gestart wordt. Sinds onze overname van de activa van Hochtief eerder dit jaar is GeoSea uitstekend geplaatst om de bouw van het Merkur Offshore project tot een goed einde te brengen".

Merkur Offshore, voorheen bekend als MEG I, is een offshore windparkproject met een vermogen van 400 MW en waarvoor de netwerkverbinding verzekerd is, gelegen op ongeveer 45 km ten noorden van Borkum in de Duitse Exclusieve Economische Zone in de Noordzee.Dankzij gunstige zeebodemcondities en een windaanbod dat één van de sterkste en meest betrouwbare ter wereld is, zal Merkur Offshore één van Duitslands grootste windparken in de Noordzee worden en een belangrijke rol spelen in de energietransitie van Duitsland.

Merkur Offshore werd door Windreich oorspronkelijk ontwikkeld via een SPV (‘special purpose company’). In maart 2015 kondigde DEME aan mee in het project te stappen. Sindsdien werd het team van Merkur Offshore versterkt met meer dan 20 packagemanagers, contractonderhandelaars en financiële specialisten. Het projectteam staat onder leiding van Holger Grubel van ONP Management (tot voor kort projectdirecteur van Vattenfalls DanTysk-  en Sandbank-projecten) en Michael van der Heijden van Amsterdam Capital Partners (dat instond voor de financial closing van het Gemini offshore windproject van 600 MW). 

Perscontact :
Kristof Van Loon – Deputy General Manager DEME Concessions
T +32 3 210 66 22 - M +32 470 89 27 04

Ann Wittemans - Communications Manager DEME
T +32 3 210 67 94 - M +32 470 88 04 71

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.