DEME haalt eerste baggercontract in Mauritius binnen voor de uitbreiding van de haven van Port Louis

  • De Mauritius Ports Authority kiest DEME voor baggerwerken in de haven van Port Louis.
  • Contract met een totale waarde van 41 miljoen euro. 
29-september-2016
Persberichten

De Belgische bagger-, milieu- en waterbouwgroep DEME heeft een baggercontract van 41 miljoen euro in de wacht gesleept voor het Container Terminal Quay-project in de Mauritiaanse haven Port Louis. Dit is het eerste contract dat DEME in Mauritius binnenhaalt, en het bevestigt tegelijkertijd DEME’s sterke aanwezigheid en ervaring op het Afrikaanse continent.

Om ervoor te zorgen dat de haven geschikt is voor grotere schepen en het almaar toenemende contrainertransport, heeft de Mauritius Ports Authority een project gelanceerd om de Mauritiaanse containerterminal uit te breiden.

Voor DEME betekent dit baggerwerken in verschillende bodemcondities, waaronder rots. Daarvoor wordt de krachtige rotscutterzuiger ‘Ambiorix’ ingezet, die werd ontworpen voor het baggeren van zware grond en rots.

Steven Poppe, Area Director Africa DEME: “Wij zijn erg tevreden met dit eerste baggercontract in Mauritius. Dankzij de ontwikkeling van innovatieve baggertechnieken is DEME uitgegroeid tot een marktleider in het baggeren van rots. Mede dankzij dit project zullen we onze know-how inzake speciale baggertechnieken nog verder aanscherpen.”

De werken vangen aan in december 2016 en zullen naar verwachting tegen juni 2017 voltooid zijn. 

Voor bijkomende informatie:
Vicky Cosemans
DEME Communications
+32 3 250 59 22
cosemans.vicky@deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.