DEME Offshore heeft overeenkomst getekend met Equinor voor een studie van drijvende betonnen substructuren voor baanbrekend drijvend windmolenpark Hywind Tampen

DEME Offshore heeft een overeenkomst ondertekend met Equinor, een pionier in drijvende windparken, om het potentieel van drijvende betonnen substructuren te bestuderen voor het geplande windmolenpark Hywind Tampen in de Noordzee, aan de Noorse kust. Met de marktkennis en sterke ervaring van DEME Offshore op het gebied van hernieuwbare offshore energie, wil het bedrijf ook een koploper worden in de ontwikkeling van drijvende offshore windtechnologie. De overeenkomst met Equinor werd begin december 2018 ondertekend met een looptijd van vijf maanden, en de studie maakt deel uit van de engineeringwerkzaamheden vóór de definitieve investeringsbeslissing.

25-april-2019
Persberichten
deme-apollo-q10-kloet-258dd03122018.jpg

Het FEED-contract (front-end engineering & design) omvat het uitwerken en optimaliseren van de ontwerp- en bouwmethode voor 11 betonnen substructuren, waaronder de secundaire stalen elementen, afmeersystemen en projectuitvoeringsstrategie.

In 2017 voltooide Equinor met succes ’s werelds allereerste drijvend offshore-windmolenpark van 30 MW in Schotland. Hywind Tampen moet het eerste offshore windmolenpark worden dat energie levert aan bestaande boorplatformen. Het windmolenpark zal bestaan uit 11 turbines van 8 MW die zullen voorzien in ongeveer 35% van de jaarlijkse energievraag van de olie- en gasplatformen Snorre en Gullfaks.

“Bij DEME Offshore hebben we er alle vertrouwen in dat drijvende windenergie een sleutelrol kan spelen in de toekomstige energiemix”, aldus Bart De Poorter, General Manager van DEME Offshore. “Met onze innovatieve oplossingen voor de offshore energiemarkt en onze ruime EPCI-ervaring in grote offshore windprojecten, willen we ook een koploper zijn in deze opkomende sector. Het Hywind Tampen-project wordt beschouwd als een mijlpaal voor de drijvende offshore windsector. We maken graag deel uit van dit uitdagende project om onze technologische capaciteiten verder uit te breiden.”

Over DEME

DEME is een wereldleider op het gebied van baggeren, waterbouw en milieuwerken. Het bedrijf kan voortbouwen op meer dan 140 jaar knowhow en ervaring en onderscheid zich door een baanbrekende aanpak en innovatieve, nieuwe technologieën.

DEME heeft de ambitie te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, de groei van de wereldbevolking, de vermindering van CO2-uitstoot, vervuilde rivieren en bodem, en de schaarste aan grondstoffen. Hoewel de activiteiten van DEME begonnen met de kernactiviteit baggeren is de portfolio in de afgelopen decennia aanzienlijk gediversifieerd, met ondermeer baggeren en landwinning, oplossingen voor de offshore-energiemarkt, maritiem civiele werken en milieuoplossingen.

Hoewel DEME zijn wortels heeft in België, heeft het bedrijf een sterke aanwezigheid uitgebouwd op alle zeeën en continenten en is het actief in meer dan 90 landen. DEME kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, ondersteund door een groot eigen materieelpark, kan het bedrijf oplossingen bieden voor de meest complexe projecten.

In 2018 realiseerde DEME een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.