DEME verkoopt aandelen REBO nv aan Haven van Oostende

Naar aanleiding van de geplande verkoop van het belang dat PMV nv heeft in REBO werd beslist ook vanuit DEME de participatie te verkopen aan de Haven van Oostende. DEME had een aandeel van 30 % (15% DEME Blue Energy & 15% DEME Offshore). 

01-oktober-2019
Persberichten
pb-011019.jpg

De REBO-terminal in de voorhaven van Oostende is gekend als de zwaarlastkade die gespecialiseerd is in stockage, pré-assemblage en verschepen van windturbineonderdelen. In 2010 trok Haven Oostende extern kapitaal aan om de haven uit te bouwen tot dé logistieke offshore wind hub van het Zuidelijk deel van de Noordzee.  Hiervoor werd samen met PMV , DEME en Artes-Group NV  Renewable Energy Base Ostend “REBO NV” opgericht.  REBO treedt sindsdien op als logistiek ontwikkelaar die investeert in infrastructuren (zwaarlastkade, kaaimuren, kantoorgebouwen, …) op terreinen van Haven Oostende en deze verhuurt. 

Op tien jaar tijd is de REBO- terminal voldoende matuur geworden en heeft ze een stabiele balans waardoor de middelen en expertise van de initiële investeerders, aanwezig van bij de start, niet langer nodig zijn.  Na een risicovolle startfase met een grote nood aan kapitaal en expertise wenst Haven Oostende maximaal in te zetten op groei van de activiteiten op deze terminal.  Daarom nam het Havenbedrijf het initiatief voor gesprekken rond de herverdeling van het aandeelhouderschap.  Haven Oostende neemt nu de aandelen van alle andere aandeelhouders over.  

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
DEME Communications : communication.deme@deme-group.com
www.deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.