DEME’s dochteronderneming GeoSea installeert offshore funderingen voor EnBW offshore windturbinepark Albatros in Duitsland

Na de succesvolle afronding van het ontwerp zal GeoSea nu ook instaan voor de fabricage en offshore installatie van 16 funderingen voor windturbines en 1 offshore transformatormodule (OTM) voor het EnBW offshore windturbinepark Albatros. GeoSea vervult hier de functie van EPCI-partner, waardoor Siemens het volledige project kan verzorgen voor EnBW (offshore windturbines en OTM incl. funderingen).

26-juni-2017
Persberichten

Het offshore windturbinepark Albatros is gelegen in de zogeheten ‘exclusieve economische zone’ in de Noordzee, vlakbij andere windturbineparken van EnBW, Hohe See en He Dreiht, ongeveer 90 km ten noorden van het eiland Borkum in de Duitse Noordzee. Het project zal ongeveer 11 vierkante kilometer beslaan met waterdieptes tot 40 meter, met 16 turbines van het type Siemens SWT-7.0-154 en een totale geïnstalleerde capaciteit van 112MW.


Het ontwerp van de offshore funderingen voor windturbinepark Albatros is gebaseerd op monopiles en transitiestukken. De fabricage van de funderingen is voorzien in 2017-2018, terwijl de offshore installatie in 2018 gebeurt, tegelijkertijd met de offshore installatie van EnBW’s windturbinepark Hohe See.


DEME is met dit project niet aan haar proefstuk toe in Duitsland, en was in de meeste landen van Europa één van de eersten die de ontwikkeling van offshore wind aanvatte.


Christopher Iwens, General Manager DEME German Subsidiaries: “Het contract voor het Albatros- project betekent dat onze klanten erkennen dat we voortdurend streven naar efficiëntie en synergieën bij het uitvoeren van projecten. Dankzij onze aanwezigheid in Duitsland kunnen we ook onze relaties met al onze Duitse partners aanhalen. Als specialist op het vlak van offshore funderingen zijn we trots dat we Siemens ondersteunen in de Duitse offshore windsector met de Offshore Transformer Module (OTM). Het Albatros-contract zorgt voor continuïteit in onze portfolio in Duitsland en zal worden opgevolgd door ons lokale team van specialisten vanuit het Duitse hoofdkantoor in Bremen.”


GeoSea was reeds succesvol betrokken bij een reeks andere offshore windturbineparken in Duitsland, waaronder Nordsee One, Godewind, EnBW Baltic II, Borkum Riffgrund I, Amrumbank, Butendiek, Alpha Ventus, Borkum West II en Hohe See. Het Albatroscontract toont aan dat klanten vertrouwen hebben in de expertise van GeoSea, gebaseerd op een combinatie van knowhow, ondernemerschap en hightechvaardigheden.

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.