GeoSea (DEME Groep) haalt Galloper EPCI contract binnen in het VK

ZWIJNDRECHT - VK | GeoSea, DEME’s waterbouwspecialist, heeft een belangrijk contract binnengehaald op de Britse offshore wind markt. De opdracht heeft een waarde van 340 miljoen euro en versterkt GeoSea’s leidende rol als EPCI contractor (Engineering, Procurement, Construction and Installation) in de Britse offshore wind sector.

10-oktober-2015
Persberichten

Vandaag maakte RWE Innogy UK de financial close bekend van het ‘Galloper’ offshore windpark, dat gesitueerd is op 27 km voor de kust van Suffolk. Bij de realisatie van het project krijgt GeoSea het ‘EPCI foundation contract’ toegewezen.

GeoSea zal instaan voor het ontwerp, de productie en de installatie van 56 stalen monopile funderingen, die geheid worden in de zeebodem om een solide basis te vormen voor elk van de turbines. De monopiles die voor dit project gebruikt worden, zijn met een gewicht van meer dan 1100 ton, de zwaartse ooit door GeoSea geinstalleerd. De installatie van de funderingen is voorzien vanaf eind 2016. De bouw van het Galloper offshore wind project levert een aanzienlijke bijdrage tot de uitbouw van hernieuwbare energie en de reductie van CO2 in het VK. De geschatte jaarlijkse productie komt overeen met het gemiddeld verbruik van ongeveer 336.000 gezinnen. Om dit te realiseren worden 56 turbines van 6 MW geïnstalleerd.

De erosiebescherming voor de funderingen zal worden uitgevoerd door Tideway, een ander bedrijf van de DEME Groep.

Voor meer informatie:
Marleen Vanhecke
Head of Communications DEME Group
M + 32 486 49 01 09
vanhecke.marleen@deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.