Green Jade, een revolutionair schip voor de offshore windenergie

De Green Jade is het eerste drijvende DP3‐schip voor zware hijswerken en installaties dat in Taiwan wordt gebouwd. 

 

Het schip zal voor een revolutie zorgen in de sector dankzij zijn buitengewone combinatie van transport‐ en laadcapaciteit, samen met een indrukwekkende hijshoogte en groene technologie.

 

Deme Green Jade

Revolutie in de offshore windsector
Niet verwonderlijk want met zijn kraan die 4.000 ton kan hijsen en zijn DP3-capaciteit zal de Green Jade CDWE en zijn klanten in staat stellen om meerdere multimegawatt‐turbines van de volgende generatie, jackets en onderdelen in één keer te transporteren, waardoor het uitermate rendabel zal zijn.

Illustratie van het ecologische engagement van DEME
Deze nieuwe parel van de vloot van DEME is 216,5 meter lang. De bouw ervan is in 2020 begonnen. Het schip zal mega monopile funderingen en jackets op grotere diepten kunnen plaatsen. Dankzij de DP3-technologie zal het zelfs in de moeilijkste omstandigheden kunnen werken. Met zijn dual fuel motoren, Green Passport en Clean Design ratings en systeem voor de recuperatie van restwarmte, dat de warmte van de uitlaatgassen en het koelwater in elektrische energie omzet, illustreert de Green Jade in alle opzichten het ecologische engagement van DEME.

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.