Jaarverslag 2022

Next generations deserve new heroes

2022 was een cruciaal jaar voor CFE. Met de partiële splitsing van DEME heeft de multidisciplinaire groep aan wendbaarheid gewonnen door zich op vier belangrijke en complementaire segmenten te concentreren: Vastgoedontwikkeling, Multitechnieken, Bouw & Renovatie en Duurzame Investeringen. De groep wil de competenties van deze entiteiten en hun onderlinge synergie optimaal benutten om een leidersrol te spelen op de aantrekkelijke, snel groeiende markten van duurzame gebouwen en steden, slimme industrie en de infrastructuur voor de energie en mobiliteit van morgen. Voor 2022 publiceerden we een geïntegreerd jaarverslag waarin onze strategie, het jaarverslag van de Raad van Bestuur, het duurzaamheidverslag en de financiële resultaten aan bod komen.

Download het jaarverslag 2022

" Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben wij sterke bedrijfsresultaten behaald, waaraan de vier segmenten elk een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Wij hebben onze financiële positie aanzienlijk versterkt, ondanks de extreme macroeconomische volatiliteit en aanzienlijke investeringen in onze groeibedrijven. Dit is het resultaat van de kracht van ons multidisciplinaire bedrijfsmodel en het opmerkelijke werk van onze mensen."

- Raymund Trost - CEO van CFE

"De partiële splitsing is voor CFE een unieke gelegenheid om haar positionering te verduidelijken en om op haar vier segmenten te focussen. Zo kunnen wij onze leiderspositie versterken op markten met een groot groeipotentieel. In België, Luxemburg en Polen maken de synergie tussen onze entiteiten en de geïntegreerde oplossingen die ze oplevert ons nog competitiever. Dit alles maakt deel uit van een dynamiek die wij, met de steun van ons ervaren Executief Comité en de kracht van onze bekwame teams, willen voortzetten door de noblesse van onze beroepen en de terechte trots van onze medewerkers weer op de voorgrond te brengen."

- Luc Bertrand - Voorzitter van de Raad van Bestuur

“Met de strategie van de groep CFE plukken we nu al de vruchten met concrete resultaten: 30% minder CO2 uitstoot, 15% minder afvalvolume tegenover 2020 en een verbetering van onze veiligheidsprestaties. Met CFE leggen we de basis voor een verandering die in een stroomversnelling zal komen en de norm zal worden in de bouwsector.”
Isabelle De Bruyne - Chief Sustainability Officer

" De belangrijkste financiële indicatoren vertonen een positieve ontwikkeling. Ondanks een bijzonder turbulent economisch klimaat zijn de resultaten zeer solide en bereikte ons orderboek een recordniveau. Al onze medewerkers verdienen lof voor hun inspanningen, die niet alleen tot deze goede resultaten hebben geleid maar ook tot een verbetering van onze kasstroom en een aanzienlijke daling van onze schuld. Met een toename van ons eigen vermogen met 68% en een nettoresultaat van ruim 38 miljoen euro is de groep CFE sterker geworden en is ze helemaal klaar voor de toekomst.

- Fabien De Jonge - Chief Financial Officer

“Veiligheid, operationele uitmuntendheid, opleiding of automatisatie: innovatie en digitalisering staan meer dan ooit centraal in de strategie van CFE. ”
Hans Van Dromme - Chief Digital Officer

"Onze nieuwe ‘SPARC as a HERO’-strategie maakt het duidelijk: de groep wordt gedreven door de talenten en de kennis van haar medewerkers. In 2023 zullen we deze mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling bevestigen en versterken met de lancering van de CFE Academy, een uniek, gebruiksvriendelijk en gediversifieerd opleidingsplatform dat voor iedereen toegankelijk is en waarmee we kunnen inspelen op alle behoeften en vragen. Dit alles toont een echte wil om onze community verder te ontwikkelen en de banden die ons rond onze projecten verenigen te versterken."

- Valérie Van Brabant - Chief People Officer

Download het jaarverslag 2022

Jaarverslag 2022 - pdf
Document

Jaarverslag 2022 - pdf

Jaarverslag 2022 - IXBRL ZIP
Document

Jaarverslag 2022 - IXBRL ZIP

Jaarverslag 2022 - IXBRL Viewer
Document

Jaarverslag 2022 - IXBRL Viewer

Activiteitenverslag
Document

Activiteitenverslag

Jaarverslag van de Raad van bestuur
Document

Jaarverslag van de Raad van bestuur

Niet-financiële verklaring
Document

Niet-financiële verklaring

Financiële staten 2022
Document

Financiële staten 2022

Blijf op de hoogte. Ontdek onze laatste projecten, artikels, rapporten en heldenjobs.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen