Nieuwe reeks baggercontracten voor DEME in Egypte, Panama en Turkije

ZWIJNDRECHT | De Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME haalt enkele internationale baggeropdrachten binnen met een gezamenlijke contractwaarde van ca. 150 miljoen euro. Het gaat telkens om projecten die de bereikbaarheid van belangrijke wereldhavens voor de internationale scheepvaart sterk verbetert. De uitvoering van de diverse contracten start onmiddellijk en gebeurt binnen een strikt tijdskader van enkele maanden. De nieuwe reeks contracten is een belangrijke herbevestiging van het mondiale klantenvertrouwen in DEME’s baggeractiviteiten. 

13-november-2015
Persberichten

EGYPTE | Baggeren zijkanaal haven Port Said

In opdracht van de Suez Canal Authority (SCA) baggert DEME een bijkomende vaargeul (9.5 km lang, 250 m breed en 18.5 m diep) die toegang geeft tot het oostelijke deel van de haven van Port Said. Daarvoor worden zowel de ‘Congo River’ als de ‘Nile River’ ingezet. Het project wordt uitgevoerd door het consortium Dredging International (DEME Groep) en Great Lakes Dredge & Dock Company (VS) dat eerder dit jaar lot 6 realiseerde voor de uitbreiding van het Suezkanaal. Port Said is één van Egyptes belangrijkste havens aan de Middellandse Zee. Dankzij de komst van een nieuw oostelijk zijkanaal zullen schepen die van en naar Port Said varen niet langer interfereren met scheepskonvooien van het nabijgelegen Suezkanaal.

PANAMA | Verbreden en uitdiepen toegang Panamakanaal

In Panama - waar DEME eerder actief was tussen 2009 en 2012- werkt de Groep in opdracht van de Autoridad Canal de Panama (ACP) aan een verdere uitbreiding van de aanvaarroute naar het Panamakanaal (kant Stille Oceaan). De geplande onderhoudswerken (‘Lange Wapper’) en verdiepingsbaggerwerken (‘D’Artagnan’) zijn bedoeld om het toenemende scheepvaartverkeer en de komst van grotere vaartuigen (type Post-Panamax) doorheen het verbindingskanaal vlotter te laten verlopen. De bestaande aanvaarroute wordt over een afstand van 7 km aan beide zijden met 37 meter verbreed en uitgediept waardoor de totale breedte op 300 m komt.

 

TURKIJE | Verbreden en uitdiepen toegang haven Mersin

DEME heeft ook een belangrijke opdracht binnengehaald in de haven van Mersin (Mersin International Port - MIP) aan de Middellandse Zee in Zuid-Turkije. Het contract wordt uitgevoerd in opdracht van MIP dat een joint-venture is tussen de Port of Singapore Authority en de Turkse infrastructuur investeringsholding Akfen. 

De container terminal in Mersin wordt momenteel uitgebreid waardoor de haven op termijn meer en grotere schepen zal ontvangen. Het Mersin contract zal de komende 7 maanden uitgevoerd worden door de ‘Amazone’ en de ‘Uilenspiegel’. De werken garanderen een vlotte bereikbaarheid van de haven door het verbreden en uitdiepen van zowel de vaargeul, de zwaaikom als de toegang tot de aanlegsteigers.

Voor meer info:
Marleen Vanhecke
Communications DEME Group
M + 32 486 49 01 09
vanhecke.marleen@deme-group.com


Ann Wittemans
Communications DEME Group
M +32 470 88 04 71
wittemans.ann@deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.