CFE contracting versterkt zich in haar rail activiteit

CFE Contracting neemt het bedrijf José Coghe - Werbrouck NV over. Het bedrijf, opgericht in 1966 met zetel te Hooglede en een vestiging in Péruwelz, is gespecialiseerd in spoorwerken.

De sterkte van het bedrijf ligt bij de competentie van haar gespecialiseerde medewerkers en het uitgebreide machinepark. Zo beschikt het bedrijf over een onderstopmachine voor het stabiliseren van de ballast en het voorbereiden van de sporen op het treinverkeer, een ballastprofileermachine en tien combi spoorwegkranen. Recent investeerde Coghe in een state of the art Tracklayer machine voor het vervangen van spoorwissels. Hiermee is het bedrijf in staat om geprefabriceerde wissels met betonnen dwarsliggers, in één geheel te plaatsen. De huidige eigenaars blijven actief in het bedrijf.

Coghe versterkt zo de cluster Rail infra & Utility Networks van CFE Contracting, die verder de bedrijven ENGEMA, Louis Stevens & Co, Engetec en Remacom omvat. Deze bedrijvengroep, MOBIX genaamd, verhoogt hiermee haar omzet tot ruim 70 miljoen euro vanaf 2018. MOBIX positioneert zich voortaan als een allround multidisciplinaire contractor voor spoor-, signalisatie- en bovenleidingswerken waarbij veiligheid, flexibiliteit en klantentevredenheid hoog in het vaandel worden gedragen.

Daarnaast levert ze diensten aan utiliteitsbedrijven, zoals de installatie van glasvezelnetwerken, montage van hoogspanningsleidingen en onderhoud van publieke verlichting. In het bijzonder bezit MOBIX expertise op het gebied van de plaatsing van beveiligingssystemen, zowel branddetectie als bewakingssystemen. Deze groep heeft 6 vestigingen en is actief over gans België.

Foto’s in bijlage.

Voor meer informatie, gelieve contact te nemen met:
Yves Weyts
lid van het executief comité van CFE Contracting mobiel +32 497 514 411
yves_weyts@cfe.be

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen