Groep Versluys koopt de aandelen van BPI en wordt 100% eigenaar van projectontwikkelingssite “Oosteroever” in Oostende

Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt in de “projectontwikkelingssite Oosteroever” het BPI/CFE belang van 50% over en wordt nu 100% eigenaar van de nieuwe residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. De prijs voor deze transactie bedraagt 24.000.000 €.

Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt in de “projectontwikkelingssite Oosteroever” het BPI/CFE belang van 50% over en wordt nu 100% eigenaar van de nieuwe residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. De prijs voor deze transactie bedraagt 24.000.000 €.

Na zeven jaren van goede en vruchtbare samenwerking, motiveert Groep Versluys deze transactie vooral door zijn ambitie om in de toekomst de “projectontwikkelingssite Oosteroever” op een zelfstandige basis verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Dit biedt aan BPI hierdoor de kans om verder te kunnen investeren in verschillende stedelijke projecten van grote omvang.

Jacques Lefèvre ‐ CEO BPI
“Daar we in 2010 beslist hadden om mee te werken aan de stedelijke uitbreiding van de stad Oostende door deel te nemen aan 2 PPS‐projecten (Publiek‐Private Samenwerking) « Baelskaai » en « Vuurtorendok » was het voor BPI voor de hand liggend om samen te werken met de Groep Versluys. De Groep Versluys genoot van een zeer goede kennis van de lokale markt. Langs onze zijde beschikten wij over meerdere expertises : de ervaring van grote stedelijke ontwikkelingen waaronder één aan de kust (« La Réserve » in Knokke), de kennis van ons aannemingsbedrijf MBG in de constructie van torengebouwen en een bijzondere financiële soliditeit dankzij de steun van ons beursgenoteerd moederbedrijf CFE. De moderne visie van Bart Versluys en de vakkundigheid van zijn team hebben bijgedragen tot het succes van deze operatie.”

Bart Versluys
“Als CEO van Groep Versluys wil ik het volledige team van BPI, CFE en Ackermans & van Haaren uitdrukkelijk bedanken voor de jarenlange productieve samenwerking binnen het project Oosteroever. Het succes van dit unieke project is in eerste instantie dan ook te danken aan de visie, inzet en gedrevenheid van beide partijen. Los van het feit dat onze wegen nu binnen “projectontwikkelingssite Oosteroever” scheiden ben ik er van overtuigd dat Groep Versluys in de nabije toekomst, als de opportuniteit zich voordoet, met veel plezier opnieuw kan samenwerken met het multidisciplinair team van BPI en CFE.”

Over “projectontwikkelingssite Oosteroever”
In 2010 sloten Groep Versluys en het beursgenoteerde CFE een 50/50 participatie in het ambitieuze massaproject “projectontwikkelingssite Oosteroever” in Oostende. Beiden bedrijven besloten om de krachten te bundelen binnen de holding boven het totaalproject waarbij het historische havengebied in Oostende via reconversie wordt omgevormd tot een trendy woonwijk met de ontwikkeling van een 1000‐tal nieuwe wooneenheden en bijhorende retail ontwikkeling. Eind 2013 werden de eigenlijke bouwwerkzaamheden opgestart. Ondertussen werden verschillende deelfasen uitgevoerd met de definitieve oplevering van een 100‐ tal appartementen in “Baelskaai 12 en Victoria”. Daarnaast zijn ook de huidige ruwbouwwerken van een 60‐tal appartementen verspreid over “Baelskaai 8” en “Oostkaai 11” volop bezig. Van bij de start genoot dit spraakmakend vastgoedproject aan de Noordzee een grote interesse waarbij in een mum van tijd de ontwikkelde deelprojecten werden uitverkocht. Begin dit jaar werd nieuw ontwikkelingsaanbod aangesneden met de lancering van de exclusieve deelfase “One Baelskaai”. Daarnaast hoopt Groep Versluys nog vóór de zomer de voorverkoop te kunnen opstarten van de iconische “Ensor Tower”.

Voor bijkomende informatie:
BPI
Jacques Lefèvre
CEO BPI
jle@bpibe.com
M +32 (0)475 53 91 91

Fabien de Jonge
CFO BPI
Fabien_de_jonge@cfe.be
M +32 (0)497 51 44 06

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen