Het consortium CFE/Cofinimmo zal het project Neo II in Brussel, ontworpen door Jean Nouvel, bouwen

De openbare aanbesteding Neo II werd toegekend aan het consortium samengesteld uit CFE en Cofinimmo.

De openbare aanbesteding Neo II werd toegekend aan het consortium samengesteld uit CFE en Cofinimmo. Deze overheidsopdracht, die in 2013 werd uitgeschreven door de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, betreft een Design-Build-Finance-Maintain (DBFM) overeenkomst voor een congrescentrum en een aansluitend luxehotel. Het complex zal zich op het Heizelplateau, naast het Atomium, ten noorden van Brussel bevinden.

Neo II wil de rol van Brussel als internationale conferentiestad bevestigen. Dit prestigieus congrescentrum van ongeveer 49 000 m² zal gelijktijdig meer dan 5 000 deelnemers van verschillende evenementen, zoals internationale congressen, voorstellingen en vergaderingen, kunnen verwelkomen. Het centrum zal ook de aanwezigheid van een luxehotel (vier sterren) genieten, met een oppervlakte van ongeveer 15 000 m² en een capaciteit van 250 kamers.

Voor het design van het geheel heeft het consortium CFE/Cofinimmo beroep gedaan op de hedendaagse Franse architect met internationale bekendheid Jean Nouvel. Zijn recentste meesterwerk is het Louvre museum in Abu Dhabi dat in november 2017 werd ingehuldigd. Het Belgische bureau MDW Architecture zal toezien op de uitvoering van het project.

De contracten zullen in het vierde kwartaal van 2018 ondertekend worden. De bouwwerken zullen van start gaan na het verkrijgen van de vergunningen, voorzien in 2020. Zij zouden drie jaar in beslag nemen. De operationele fase van het congrescentrum, met een vaste looptijd van 20 jaar, zal ingaan vanaf de aflevering van het beschikbaarheidscertificaat op het einde van de werken.

Wat het hotel betreft, is het consortium CFE/Cofinimmo van plan een akkoord af te sluiten met de NH Hotel Groep. Deze internationale groep heeft uitgebreide ervaring in het beheer van hotelinfrastructuur, gecombineerd met MICE1 infrastructuur over heel Europa.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “Wij zijn als internationale vastgoedvennootschap, gevestigd in Brussel, verheugd met het feit dat wij onze knowhow inzake Publiek-Private Samenwerkingen en onze vastgoedervaring ten dienste kunnen stellen van een iconisch project dat zal bijdragen tot het internationale uitstraling van Brussel. Dit alles in samenwerking met onze partner CFE, de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest."

Renaud Bentégeat, Bestuurder van CFE : “Reeds partner in Neo I, bevestigt CFE haar voortreffelijke aanwezigheid op het Heizelplateau ten dienste van de stad Brussel en haar inwoners. Het is met enige fierheid dat CFE, een onderneming gevestigd in Brussel sinds bijna 140 jaar, opnieuw zal bijdragen tot het dynamisme van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De samenwerking tussen CFE en Cofinimmo zal voor de Hoofdstad Brussel en het Gewest een nieuwe stap vormen in hun economische ontwikkeling.”

Voor meer informatie:

Renaud Bentégeat
Bestuurder van CFE
Tel. : +32 2 661 13 27
rbentegeat@cfe.be

Fabien De Jonge
Financieel en Administratief Directeur van CFE
Tel. : +32 2 661 13 12
fabien_de_jonge@cfe.be

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen