Het nieuwe De Brouckère: veel open ruimte, licht en lucht

BPI Real Estate en Immobel willen in het najaar van 2020 starten met de herontwikkeling van De Brouckère

BPI Real Estate en Immobel willen in het najaar van 2020 starten met de herontwikkeling van De Brouckère

  • Gemengd project beantwoordt vraag naar kwaliteitsvol wonen en werken in de stad
  • Aandacht voor groen en mobiliteit
  • Respect voor bestaand patrimonium

Mensen willen kwaliteitsvol wonen en werken in de stad. In lijn daarmee heeft Brussel de afgelopen jaren verschillende realisaties gezien, zoals de voetgangerszone, de heraanleg van het Muntplein, renovatie en autoluw maken van de Kaaienwijk, Kanal-Centre Pompidou. Het jongste project in dit rijtje is de herontwikkeling van het De Brouckère-complex door ontwikkelaars BPI Real Estate en Immobel. Zij zullen het geheel van gebouwen, deels in belle-époquestijl, transformeren tot een opnieuw levendig stadsdeel met inachtname van de nieuwste inzichten over duurzaam stedelijk beleid en respect voor de Brusselse identiteit.

Over BPI Real Estate
BPI Real Estate is een vastgoedontwikkelaar met hoge toegevoegde waarde die in België, Polen en Luxemburg aanwezig is. Met de knowhow die het de voorbije 30 jaar verwierf, is BPI Real Estate voornamelijk actief op het vlak van residentieel vastgoed en vastgoed voor kantoren, handelszaken en diensten.

Door van bij de start van zijn projecten rekening te houden met energetische, maatschappelijke, bouwtechnische en technologische aspecten, slaagt BPI erin om een vernieuwende en milieubewuste vorm van stedenbouw te ontwikkelen, waardoor een aangename en harmonieuze leefomgeving kan worden gebouwd.

BPI maakt deel uit van CFE, een in 1880 opgerichte Belgische industriële groep met activiteiten op drie verschillende vakgebieden. De activiteiten van de pool ‘Baggerwerken, Milieu, Offshore en Infra’ worden uitgevoerd door DEME. De pool ‘Contracting’ omvat de activiteiten bouw, multitechnieken en spoor in België, Luxemburg, Polen en Tunesië. Tot de pool ‘Vastgoedontwikkeling’ tot slot behoren de vastgoedprojecten die BPI ontwikkelt. De groep CFE telt momenteel meer dan 7000 werknemers en is aanwezig op alle continenten. CFE, dat op de Brusselse Euronext-beurs genoteerd staat, is voor 60,85 % in handen van Ackermans & van Haaren.

Voor meer informatie, zie www.bpi-realestate.com

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen