Het terrein van de huidige zetel van Allianz, op het Brouckèreplein, zal in 2020 worden herontwikkeld door BPI en Immobel

De verzekeraar trekt weg van het Brouckèreplein naar een passiefgebouw naast het Brusselse Noordstation.

Brussel, 13 september 2016. Allianz trekt weg uit zijn kantoren op het Brouckèreplein en zal al zijn Brusselse operationele activiteiten hergroeperen in een nieuwe zetel op de Koning Albert II laan, in de Brusselse Noordwijk. De keuze van de verzekeraar viel op één van de twee torens van het ‘Möbius’-project, dat door IMMOBEL wordt ontwikkeld. Allianz koos voor een modern en ecologisch gebouw dat wordt gebouwd volgens haar specifieke behoeften. Bovendien heeft het goede verbindingen met het openbaarvervoernet. De verhuizing is voorzien tussen eind 2019 en begin 2020.

‘We hebben voor onze nieuwe zetel bewust voor Brussel gekozen’, legt Robert Franssen, CEO van Allianz Benelux uit. ‘De meeste van onze medewerkers wonen er. Bovendien is de nieuwe vestiging erg vlot te bereiken met het openbaar vervoer en ligt ze op korte loopafstand van het Noordstation’. Er werd al gestart met de voorbereidingen voor de verhuizing. ‘Alles loopt zoals gepland en we stellen alles in het werk om de impact van deze verandering voor onze klanten en makelaars te beperken’, aldus nog Robert Franssen.

De bouw van dit gloednieuwe gebouw zou vanaf het tweede halfjaar van 2017 van start gaan. De nieuwe bedrijfsruimten van Allianz in België zullen het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ halen: passiefgebouw, dat hoge prestaties levert en milieuvriendelijk is, comfort en zichtbaarheid combineert met technische installaties van een zeer hoog niveau. De toren heeft een bovengrondse oppervlakte van 26.600 m2 en kan volledig worden ingericht volgens de behoeften van de onderneming. Dit gebouw zal met zijn volledige glasgevel een unieke werksfeer creëren, met een uitzonderlijk uitzicht en direct daglicht voor alle werkposten.

Een project dat aansluit op de nieuwe strategie van IMMOBEL
‘Het ‘Möbius’-project, waarvan de Allianz Tower deel uitmaakt, straalt het nieuwe dynamisme uit van de teams van IMMOBEL, alsook ons streven om onze projectenportefeuille te laten evolueren naar ambitieuze, efficiënte en duurzame gebouwen’, verklaart Marnix Galle, Executive Chairman van IMMOBEL. Met dat doel voor ogen deed de projectontwikkelaar een beroep op Assar Architects, dat een architectuur met elliptische vormen voorstelt om de Brusselse skyline te sieren. Zo wordt de voorkeur gegeven aan vloeiende lijnen boven het volume van de vergunning die IMMOBEL eerder voor de site verkreeg.

‘Het gaat om een vooraanstaand project in de Noordwijk’, zegt Nicolas Billen, Head of Development bij IMMOBEL. ‘Alle elementen zijn voorhanden om een prachtig gebouw op te trekken, dat een keerpunt zal betekenen voor de ontwikkeling van dit district. De keuze van Allianz voor deze ligging, waar al andere belangrijke spelers van onze economie, zoals Proximus en Engie zijn gevestigd, toont aan dat de zone aantrekkelijk is en over een groot potentieel beschikt’.

De aankoop van de Allianz Tower vertegenwoordigt een globale investering van meer dan 85 miljoen euro. Op deze transactie zijn opschortende voorwaarden van toepassing, onder meer de oplevering van de nieuwe zetel in 2019-2020.

De Brouckère herontwikkeld door BPI en IMMOBEL
Onmiddellijk na de oplevering van de Allianz Tower, na de vervulling van de opschortende voorwaarden, zal het terrein van de huidige zetel van Allianz, op het de Brouckèreplein, worden aangekocht. De herontwikkeling ervan door BPI en IMMOBEL zal vanaf 2020 concreet vorm krijgen. Allianz beschikt voor de site van de Brouckère over een vergunning voor ongeveer 55.000 m². Het programma zal worden herzien om een grotere stedelijke mix op te nemen. Het project zal grotendeels bestaan uit residentiële oppervlakten (klassiek, prestige of voor studenten), kantoren of een hotel. Op de benedenverdiepingen zullen handelsruimten voor een levendige sfeer zorgen, wat zal bijdragen tot de dynamische herstructurering van de voetgangerszone en van het Brusselse stadscentrum.

Een aanjager voor het dynamisme in hartje Brussel
‘De toekomstige (her)ontwikkeling van de historische zetel van Allianz sluit perfect aan bij onze strategie om gemengde stedelijke projecten van grote omvang te ontwikkelen’ besluit Jacques Lefèvre, afgevaardigd bestuurder van BPI. ‘BPI en MMOBEL hebben, door hun synergieën en het samenbrengen van hun knowhow, ruimschoots aangetoond dat ze in staat zijn om met succes symbolische projecten van dergelijk omvang uit te voeren. Bovendien zal de reconversie van dit huizenblok een aanjager vormen voor het dynamisme in die wijk, in het hartje van Brussel’

Meer informatie bij:
BPI
Jacques Lefèvre*, CEO BPI
+32 (0)2 663 60 10
jlefevre@bpisa.be

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen