Jaarresultaten 2022

Changing for good

Raymund Trost, CEO van CFE, verklaart:

"2022 was een cruciaal jaar voor CFE. Dankzij de partiële splitsing zijn wij wendbaarder geworden, nu wij op onze vier kernactiviteiten kunnen focussen. Wij willen de unieke competenties van onze entiteiten optimaal benutten om voorop te lopen in de aantrekkelijke groeimarkten van duurzame gebouwen, slimme industrie en de energie- en mobiliteitsinfrastructuur van morgen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben wij sterke operationele resultaten behaald, waaraan elk van de vier segmenten een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd. Wij hebben onze financiële positie aanzienlijk versterkt, ondanks een extreme macro-economische volatiliteit en aanzienlijke investeringen in onze groeibedrijven. Dit is te danken aan ons multidisciplinaire bedrijfsmodel en de voortreffelijke inzet van onze medewerkers, terwijl wij ons projectbeheer hebben verbeterd en selectiever dan ooit zijn in het nastreven van alleen projecten met de juiste verhouding tussen risico en rendement.

Gezien de recordniveaus dat ons orderboek heeft bereikt, is het duidelijk dat de markt het nieuwe CFE verwelkomt. Wij zijn ideaal geplaatst voor de toekomst met onze gediversifieerde opbrengststromen, ons gecombineerde vermogen om totaaloplossingen te leveren op aantrekkelijke markten, en onze focus op duurzaamheid en innovatie als belangrijke motoren voor waardecreatie op lange termijn. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van onze aandeelhouders, de samenwerking met onze klanten en partners, en de passie en het doorzettingsvermogen van onze medewerkers om het verschil te maken en positieve verandering te stimuleren.

Gezien onze verbeterde financiële positie en het vertrouwen in de groepsvooruitzichten, ben ik verheugd dat wij onze aandeelhouders kunnen voorstellen een dividend van 0,40 euro per aandeel uit te keren."

Voor meer informatie, gelieve contact te nemen met:

Raymund Trost, CEO, tel. +32.2.661.13.19, raymund_trost@cfe.be

Fabien De Jonge, CFO, tel. +32 2 661 13 12, fabien_de_jonge@cfe.be

Meer info : persbericht
Document

Meer info : persbericht

Meer info : presentatie
Document

Meer info : presentatie

Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen