Rentel NV bereikt financial close voor 309 MW offshore windproject in de Belgische Noordzee

Rentel NV heeft ‘financial close’ bereikt voor de realisatie van een nieuw 309 MW offshore windpark vóór de Belgische kust*

Brussel, 3 oktober 2016 - Het Rentel project ligt 40 kilometer ten noorden van Oostende en wordt het vijfde offshore windproject in de Belgische Noordzee. Deze nieuwe elektriciteitscentrale op zee zal bestaan uit 42 windturbines en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 309 MW. De totale investering bedraagt 1,1 miljard euro. De nieuwe windturbines zullen de grootste turbines worden die tot nu toe geïnstalleerd zijn in de Belgische Noordzee en zullen groene elektriciteit leveren aan zo’n 285.000 gezinnen.

Het project wordt mede door CFE gefinancierd via haar filialen DEME en RENT-A-PORT Energy.

Dredging International, filiaal van de groep DEME, zal het ontwerp, de levering, het transport en de installatie van funderingen en infield kabels uitvoeren.

Voor meer informatie omtrent dit project, raadpleeg in bijlage het persbericht van Rentel n.v.

*Het ‘closing’ proces blijft onder voorbehoud van een formele goedkeuring van het aangepaste Belgische GSC Regime door de Europese Commissie en de kwalificatie hiervan onder de Europese staatssteunregels. Echter, op basis van nauwe samenwerking tussen de partijen in dit dossier is er een groot vertrouwen dat deze goedkeuring binnenkort zal bekomen worden.

Voor meer informatie kunt u bij CFE contact opnemen met:
Renaud Bentégeat
Gedelegeerd bestuurder
tel. +32 2 661 13 27
mobiel +32 497 514 445
rbentegeat@cfe.be

Fabien De Jonge
Financieel en administratief directeur
tel. +32 2 661 13 12
mobiel +32 497514 406
fabien_de_jonge@cfe.be

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen