Xior student housing sluit akkoord met BPI Real Estate over verwerving van studentencomplex te Brussel

Xior Student Housing NV, de BE-REIT gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland, heeft een overeenkomst ondertekend met BPI Real Estate met betrekking tot de verwerving van een studentencomplex gelegen te Brussel, bestaande uit 91 units. De transactie, die onderhevig is aan een aantal voorwaarden, heeft een totale investeringswaarde voor Xior van ca. 10 miljoen euro, na voltooiing door Xior van het project. Xior verstevigt hiermee haar positie in de grootste studentenstad van België.

Verwerving ontwikkelingsproject "Woodskot" te Brussel
Xior heeft een akkoord afgesloten met BPI Real Estate betreffende de herontwikkeling van een studentpand te Brussel, gekend onder de naam Woodskot. Xior is voornemens om de ontwikkeling over te nemen waarvoor BPI Real Estate reeds een vergunning bekomen heeft, om vervolgens de verbouwingen te realiseren. Het pand is gelegen aan de Camuselstraat in het centrum van Brussel, de grootste studentenstad van België. De ligging binnen het “hartje” van Brussel leent zich perfect voor de huisvesting van studenten in de hoofdstad waar er nog steeds een tekort is aan kwalitatieve studentenhuisvesting.

Deze acquisitie heeft een investeringswaarde voor Xior (na voltooiing van het project) van ca. 10 miljoen euro met een verwacht aanvangsrendement van om en bij de 6%. Deze acquisitie verstevigt de positie van Xior in de hoofdstad en brengt het aantal studentenkamers van Xior in deze regio op 637.

Het pand zal een mix bieden van zowel studentenkamers met gedeelde voorzieningen als studio’s, wat een complementair aanbod vormt in de portefeuille.

Het complex wordt opgericht in een houtstructuur, wat aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Xior. De oplevering en ingebruikname is voorzien voor september 2019.

Christian Teunissen, CEO van Xior: "Wij zijn verheugd om dit project te kunnen toevoegen aan de portefeuille en daarmee het aanbod aan kwalitatieve studentenhuisvesting te kunnen uitbreiden in de grootste studentenstad van België. Dit project past dan ook perfect binnen onze groeistrategie die wij ook in 2018 voluit willen uitrollen. "

Jacques Lefèvre, CEO van BPI : “Het feit dat wij op zeer korte termijn, na het bekomen van de bouwvergunning, een eigenaar hebben kunnen vinden voor dit het pand, bevestigt de relevantie van de keuze die gemaakt werd om CLT (Cross Laminated Timber) te gebruiken als houten structuur. Deze techniek is gebruikelijk in Scandinavië en in het noordoosten van Europa maar innoverend in ons land, zeker voor een project van deze omvang. BPI kan met dit project als voorganger gezien worden.”

Over BPI Real Estate
BPI Real Estate is een vastgoedontwikkelaar met hoge toegevoegde waarde, met vestigingen in België, Polen en Luxemburg. De onderneming kan rekenen op een expertise van ruim 30 jaar en is hoofdzakelijk actief in de ontwikkeling van woningbouw, kantoren, handelsruimtes en dienstenvastgoed. Mede door de energetische, maatschappelijke, bouwkundige en technologische aspecten indachtig te zijn van bij de opstart van zijn projecten ontwikkelt BPI een vernieuwende en ecologisch verantwoorde stedenbouw met een harmonieuze en zeer genietbare leefomgeving als resultaat. BPI maakt deel uit van de CFE-Groep. Het in 1880 opgerichte CFE is een Belgische industriële groep met activiteiten in drie verschillende vakgebieden. De pool Baggerwerken, Milieu, Offshore en Infra activiteiten, wordt verzorgd door DEME. De pool Contracting, omvat de activiteiten bouw, multitechnieken en spoor in België, Luxemburg, Polen en Tunesië. De pool Vastgoedontwikkeling, groepeert de vastgoedprojecten die BPI ontwikkelt. De groep CFE telt momenteel meer dan 7.000 medewerkers en is op alle continenten aanwezig. CFE is op Euronext Brussel genoteerd en is voor 60,40% in handen van Ackermans & van Haaren.

Voor bijkomende informatie: www.bpi-realestate.com  

Voor meer informatie over deze transactie kan u contact opnemen met:
BPI Real Estate Belgium
Herrmann-Debrouxlaan 42
1160 Oudergem
www.bpi-realestate.com

Document
Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen