Ørsted selecteert GeoSea voor het transport en de installatie van de funderingen en turbines voor Borssele 1 & 2

GeoSea, de specialist in complexe offshore engineeringprojecten van DEME, haalt de opdracht binnen voor het transport en de installatie van 94 funderingen voor het Ørsted Borssele 1 & 2 offshore windmolenpark in Nederland. GeoSea haalt tevens het contract binnen voor het transport en de installatie van 94 turbines in het windmolenpark. 

16-oktober-2018
Persberichten
orsed.jpg

Borssele 1 & 2 bevindt zich op 23 km van de Nederlandse kust en heeft een totaal vermogen van 752 MW. GeoSea zal instaan voor de volledige installatie van de funderingen voor Borssele 1 & 2, alsook de erosiebescherming. In dit project zal GeoSea de 94 funderingen voor windturbines transporteren en installeren, met inbegrip van de levering, het transport en de installatie van erosiebescherming op elke locatie. De fundering voor de 94 windturbines is van het type monopijler met voorgeïnstalleerde erosiebescherming, een anodekast en een transitiestuk. De waterdieptes variëren van 14 tot 36 meter.

A2SEA, specialist in het installeren van windturbines en onderdeel van GeoSea, zal in het kader van een afzonderlijk contract een installatieschip voorzien voor het transport en de installatie van 94 Siemens Gamesa 8 MW-turbines voor het windmolenpark Borssele 1 & 2.

Jan Klaassen, business unit manager offshore renewables bij GeoSea: "We zijn verheugd dat Ørsted GeoSea heeft gekozen voor het grootste offshore windparkproject van Nederland. Het winnen van dit contract onderstreept onze leidende positie op het gebied van state-of-the-art, geïntegreerde oplossingen voor de offshore windindustrie. We kijken uit naar de samenwerking met Ørsted en zullen onze gezamenlijke expertise inschakelen om dit project met succes te realiseren."

De installatie van de monopijlers en de turbines is gepland voor 2020, waarbij schepen van de GeoSea-vloot worden ingezet.

 

 

 

Over DEME

DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken.

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 5.100 werknemers over de hele wereld en boekte in 2017 een omzet van 2,37 miljard euro.

www.deme-group.com

Voor bijkomende informatie:

Vicky Cosemans 
Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com 
+32 3 250 59 22 of +32 496 588 645

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.