Geschiedenis

De geschiedenis van de groep CFE begint in 1880 met de oprichting van de Compagnie Générale de Chemins de Fer Secondaires (CFE).

Ontdek de mijlpalen in onze geschiedenis:

1880

Oprichting van de Compagnie Générale de Chemins de Fer Secondaires (CFE).

1974

CFE en Ackermans & van Haaren fusioneren hun baggeractiviteiten in Dredging International.

1981

CFE wordt hét belangrijkste Belgische bouwbedrijf, na zijn fusie met Entreprises Ed. François et Fils.

1991

Twee Belgische baggeraars, Dredging International en Baggerwerken Decloedt, verenigen zich in DEME Group (Dredging, Envrironmental and Marine Engineering).

2004

CFE verwerft Bâtiments et Ponts Construction (BPC) en Bâtipont Immobilier (BPI). De pool ‘Vastgoedontwikkeling en -beheer’ wordt opgericht.

2007

CFE versterkt zich door de acquisitie van de Gentse vennootschap VMA nv Infra-Industrie en haar bijkantoren, van de Brusselse vennootschap Amart, en door de participatie van 25% in Druart.

2008

CFE versterkt haar spoorwegactiviteiten door de acquisitie van de vennootschap Louis Stevens & Co.

2013

CFE krijgt de exclusieve controle over DEME, nadat Ackermans & van Haaren 50% van zijn belangen overdraagt. Ackermans & van Haaren neemt 60,40% van de aandelen van CFE over.

2016

Lancering van ‘Ambition 2020’ van CFE Contracting (Bouw, Multitechnieken & Rail Infra en Utility Networks).

2017

CFE Contracting richt de cluster ‘Elektrotechnieken’ op, samen met VMA, VMA West, Vanderhoydoncks en Nizet Entreprise en verwerft Aannemingen Van Laere.

2020

CFE Contracting en BPI Real Estate bundelen de krachten en richten de joint venture Wood Shapers op om grootschalige houten bouwprojecten te ontwikkelen.

2021

De groep CFE realiseert vandaag een omzet van 3.222 miljoen euro en telt 8.226 medewerkers.

2022

Partiële splitsing van DEME. De groep CFE focust nu op 4 domeinen: bouw en renovatie, multitechnieken, vastgoed en investeringen.