Wie zijn we?

De groep CFE is actief op het gebied van bouw en renovatie, vastgoedontwikkeling, multitechnieken, en investeringen. 

De groep CFE bouwt aan de toekomst op basis van vier activiteitspolen: ‘bouw en renovatie’ via verschillende toonaangevende en innovatieve bedrijven, ‘vastgoedontwikkeling’ via BPI Real Estate, ‘multitechnieken’ en ‘investeringen’. Deze duidelijk afgebakende activiteiten hebben hun eigen filosofie, maar vinden elkaar in een gemeenschappelijke visie over maatschappelijke waarden en uitmuntendheid.

Bouw & renovatie 

Met duurzaamheid als kern van onze activiteiten bouwt CFE aan de wereld van morgen. Daarvoor kunnen we buigen op een schat aan ervaring en expertise: al sinds 1921 zijn we een toonaangevende bouw- en renovatiespeler in België. Vandaag zijn we ook actief in Polen en Luxemburg. We teren niet op het verleden, maar digitaliseren en innoveren volop. Als voortrekkers van duurzaam en circulair bouwen nemen we onze verantwoordelijkheid. Onze grootschalige houten en hybride gebouwen in de Benelux zijn daarvan het voorbeeld.

Binnen de groep CFE bestaat de pijler ‘Bouw & renovatie’ uit: Arthur Vandendorpe, BPC Group, CFE Polska, CLE, Laminated Timber Solutions, MBG, Van Laere , Wood Shapers en Benelmat (werfassistentie).

Multitechnieken 

Binnen deze pijler biedt de groep CFE een one-stop-shop met geïntegreerde oplossingen voor meerdere eindmarkten. 
VMA voorziet in de behoeften van klanten via duurzame, technologische en innovatieve oplossingen. Het is een leider in multitechnische installaties in de bouw- en industriesector en is de leverancier bij uitstek te zijn op het gebied van automatisering en robotisering. 
MOBIX is met multidisciplinaire projecten actief in de sectoren van spoorwegen en infrastructuur. Als enige speler in België herbergt het 3 expertises onder één dak: spoor, bovenleidingen en seininrichting. 

 

Vastgoedontwikkeling 

Projecten ontwikkelen die de steden van morgen gestalte zullen geven, nieuwe samenlevingsvormen uitdenken, de ruimten voor het samenwonen van de toekomst verbeelden ... Met haar vastgoedontwikkeling positioneert BPI Real Estate zich als een belangrijke speler van verandering en verdedigt ze fundamentele waarden: duurzaamheid, een hoge architecturale kwaliteit, eerbied voor het milieu en maatschappelijk engagement. BPI Real Estate is actief in België, Luxemburg en Polen.

Investeringen 

Via haar participaties in Rent-A-Port en Green Offshore investeert de groep CFE, samen met Ackermans & van Haaren, in duurzame en groene initiatieven. Rent-A-Port ontwikkelt greenfield-projecten voor de aanleg van havens en daarmee verbonden industriezones, voornamelijk in Vietnam. Green Offshore houdt aandelenparticipaties in de ontwikkeling en exploitatie van Belgische offshore windparken. 

Wij zijn actoren van verandering. 

We geven zin, we verbinden en brengen samenhang en mobiliteit tot stand. De toekomst uitdenken terwijl we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle opnemen en onze positieve impact maximaliseren. Gebouwen, infrastructuur, milieuprojecten, mobiliteit ... De groep CFE is in het hart van heel de maatschappij aanwezig met projecten die heel vaak het dagelijkse leven van duizenden mensen transformeren en verbeteren. Deze essentiële rol is ondenkbaar zonder een scherp besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid.