Arboreto, een uniek project in het hart van een groene gemeente

BPI Real Estate is de gelukkige winnaar van een wedstrijd die de gemeente Tervuren in 2017 organiseerde voor de herontwikkeling van de voormalige schoolsite van het GITO. Daar verschijnt binnenkort een wooncomplex. De site krijgt een nieuwe invulling met de bouw van 62 kwaliteitsvolle wooneenheden, een kinderdagverblijf en een coworkingspace.

Duurzaam wonen in een groene ruimte
BPI Real Estate (https://www.bpi-realestate.com/nl/be/onthaal) zet met zijn nieuwe complex in op duurzaamheid en leefbaarheid. De CO2-uitstoot van de 62 woningen wordt sterk beperkt door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen. Bijna de helft van de site wordt gewijd aan biodiversiteit: planten, bomen en struiken creëren een groene ruimte tussen de vier gebouwen van het project.

Dankzij regenwaterreservoirs kan water hergebruikt worden voor de toiletten en wasmachines. Ondergronds is er een parkeergarage voor de voertuigen van de bewoners.

Door en voor Tervurenaars
Er geldt een prioriteitssysteem voor de inwoners van de gemeente. Wie een specifieke band heeft met de gemeente krijgt voorrang bij de aankoop van een woning. Dat geldt voor zowel huidige als vroegere inwoners.

De bouw van het Arboreto-project is in 2021 van start gegaan. De oplevering is gepland voor 2023.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen