Houtbouw en rationeel bosbeheer

Wood Shapers is de houtbouwonderneming die begin 2020 werd opgericht door BPI Real Estate en CFE Contracting. De ambitie: de vastgoedsector anders bekijken, in een perspectief van duurzame ontwikkeling.

Om zijn doelstellingen te bereiken, wil Wood Shapers de bouwprocessen optimaliseren en grootschalige houtbouwprojecten ontwikkelen, zowel in België als in Luxemburg.

Nadruk op houtbouw
De onderneming beschikt over alle vereiste competenties, van het ontwerp tot de oplevering van het project, via het studiebureau en de prefabricage van de houtstructuren. Met haar geïntegreerde proces dat de bouwsector hervormt, realiseert Wood Shapers sneller en efficiënter duurzame, aangename en gezonde ruimten.

Duurzaam bosbeheer
In dezelfde geest van duurzame ontwikkeling heeft Wood Shapers zich verbonden tot het planten van 2.000 bomen in België in 2020, in samenwerking met de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij (KBBM), een vzw die zich inzet voor de bescherming van het bosbestand en de bevordering van zijn duurzame beheer.

De voordelen van hout
Hout heeft tal van voordelen in de bouw. Zijn capaciteit qua thermische isolatie verlagen het energieverbruik van een gebouw tijdens zijn volledige levensduur, en anders dan andere hulpbronnen kent hout een regeneratieproces. Op voorwaarde dat men, zoals Wood Shapers doet, de bossen op lange termijn verantwoordelijk beheert door sommige bomen te kappen om de groei van andere te bevorderen – synoniem met de beperking van de koolstofuitstoot.

Deze site maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Cookies-instellingen