Rentel substation vertrekt voor offshore installatie

Het offshore substation voor het Rentel offshore windpark zal op 12 januari 2018 vertrekken vanuit de STX-werf in Saint-Nazaire, Frankrijk. De offshore installatie is gepland voor medio januari 2018. 

 

10-januari-2018
Persberichten
deme_100118_rentelsubstation.jpg

Het 1.200 ton zware substation zal de elektriciteit exporteren die geproduceerd wordt door de 42 windturbines van het 309 MW Rentel offshore windpark, dat momenteel voor de Belgische kust wordt gebouwd. De offshore installatie van het substation zal worden uitgevoerd in de tweede helft van januari met het zware hijskraanschip van Scaldis, de ‘Rambiz’.

Een sterk en betrouwbaar partnerschap                                                                                De nauwe samenwerking tussen DEME, STX France en General Electric was bepalend voor de succesvolle oplevering van het substation. Dit project gaf de partners de kans te bewijzen dat ze gezamenlijk geïntegreerde oplossingen kunnen aanbieden aan de offshore windindustrie. De combinatie van de uitgebreide knowhow van General Electric inzake hoogspanningsuitrusting, de waardevolle expertise van STX in offshore elektriciteitstransmissie en DEME’s toonaangevende expertise in het leveren van totaaloplossingen voor de offshore windindustrie heeft de partners in staat gesteld dit veeleisende project uit te voeren.

Vorig jaar heeft GeoSea met succes de funderingen en transitiestukken geïnstalleerd met het installatieschip ‘Innovation’, evenals de fundering voor het substation. DEME’s dochterbedrijf Tideway installeerde de infield- en exportkabels. De installatie van de turbines door GeoSea is gepland voor het tweede kwartaal van 2018. Met hun tiphoogte van 183 meter zijn het de grootste windturbines die tot nog toe in de Belgische Noordzee zullen worden geïnstalleerd.

Het Rentel-project versterkt de leidende rol van België in de offshore windenergie. Het draagt bij tot het bereiken van de Belgische doelstellingen voor 2020, de Europese klimaatnormen en de overgang naar duurzame energiebevoorrading door de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en kernenergie te verminderen.

De eerste elektriciteit zal op het Belgische net worden geleverd tegen medio 2018.

Over DEME


DEME, de Belgische bagger-, waterbouw- en milieugroep, is een internationale marktleider in complexe waterbouwwerken.

Dankzij zijn organische groei is DEME, dat kan bogen op ruim 140 jaar ervaring en knowhow, nu ook actief in verscheidene aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de uitvoering van complexe EPC-gerelateerde waterbouwprojecten waaronder civieltechnische werken, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz. 

Zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur maakt van DEME een sterke aanbieder van totaaloplossingen voor zijn klanten. DEME beschikt over een ultramoderne, hightech en veelzijdige vloot.

De DEME Group telt 4.900 werknemers over de hele wereld en boekte in 2016 een omzet van 1,97
miljard euro.
www.deme-group.com

Voor bijkomende informatie:

Vicky Cosemans 
DEME Communications
cosemans.vicky@deme-group.com 
+32 3 250 59 22

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.