SABCA en DEME Offshore stappen in een partnership om drones in te zetten voor inspecties van offshore windturbines

SABCA, een toonaangevend bedrijf in de lucht- en ruimtevaartsector, en DEME Offshore, wereldleider voor oplossingen en diensten voor de offshore energiemarkt, stappen in een partnership voor de ontwikkeling en inzet van drones voor bewakings- en inspectiewerkzaamheden in de offshore windsector.

01-maart-2019
Persberichten
auto.jpg

Gezien hun complementaire ervaring en knowhow zijn beide bedrijven ervan overtuigd dat deze innovatieve, geavanceerde technologieën een gamechanger kunnen zijn om de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te verbeteren, de milieu-impact in de operations & maintenance-fase van een project te verlagen en de totale kosten van deze operaties te verminderen. 

Ze verwachten bovendien dat drones in de toekomst aanzienlijk zullen bijdragen aan de verdere verlaging van de genivelleerde energiekosten.

"Het DEME/SABCA-partnership is een krachtige combinatie, die perfect aansluit bij onze permanente zoektocht naar sterke technologiepartners. DEME's kennis van mariene technologie en engineeringexpertise is een unieke aanvulling op de droneontwikkelingen van SABCA voor industriële toepassingen volgens de strengste veiligheids- en beveiligingsnormen in de luchtvaartsector. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal bijdragen tot de ontwikkeling van toonaangevende technologische producten en diensten voor de offshoresector", zegt Thibauld Jongen, CEO van de Groep SABCA. 

"We werken nauw samen met onze klanten in de sector van de hernieuwbare energie om betrouwbare en kostenefficiënte maintenance & operations-oplossingen aan te bieden voor hun offshore activa. Dankzij het inzetten van drones kunnen we gedetailleerde en uiterst accurate inspectiegegevens leveren, de veiligheid verder verhogen en de downtime en kosten verminderen", zegt Luc Vandenbulcke, CEO van DEME. “Accuratere gegevens verkorten de responstijd en verhogen de beschikbaarheid en de elektriciteitsproductie. De offshore windturbines worden ook steeds groter en dus heeft de sector behoefte aan partners die deze trend kunnen volgen. We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met SABCA en onze kennis en ervaring in de markt van de offshore hernieuwbare energie te bundelen.”

 

 

Over DEME

DEME is een wereldleider op het gebied van baggeren, waterbouw en milieuwerken. Het bedrijf kan voortbouwen op meer dan 140 jaar knowhow en ervaring en onderscheid zich door een baanbrekende aanpak en innovatieve, nieuwe technologieën.

DEME heeft de ambitie te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, de groei van de wereldbevolking, de vermindering van CO2-uitstoot, vervuilde rivieren en bodem, en de schaarste aan grondstoffen. Hoewel de activiteiten van DEME begonnen met de kernactiviteit baggeren is de portfolio in de afgelopen decennia aanzienlijk gediversifieerd, met ondermeer baggeren en landwinning, oplossingen voor de offshore-energiemarkt, maritiem civiele werken en milieuoplossingen.

Hoewel DEME zijn wortels heeft in België, heeft het bedrijf een sterke aanwezigheid uitgebouwd op alle zeeën en continenten en is het actief in meer dan 90 landen. DEME kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, ondersteund door een groot eigen materieelpark, kan het bedrijf oplossingen bieden voor de meest complexe projecten.

In 2018 realiseerde DEME een omzet van 2,65 miljard euro.

Bijkomende informatie:  
Vicky Cosemans – Head of Communications DEME Group
cosemans.vicky@deme-group.com - +32 3 250 59 22 or +32 496 588 645
www.deme-group.com

 

 

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.