Sleephopperzuiger van de nieuwe generatie ‘Bonny River’ versterkt de vloot en gaat meteen aan de slag DEME

DEME zet het ambitieuze meerjarige investeringsprogramma voor haar vloot verder met de komst van de sleephopperzuiger ‘Bonny River’. Het schip wordt in Vlissingen gemobiliseerd voor zijn eerste opdrachten.

18-juni-2019
Persberichten
bonnyriver.jpg

Met de komst van de ‘Bonny River’, met een capaciteit van 15.000 m³, doet een nieuwe generatie sleephopperzuigers haar intrede. Dit unieke schip is in staat om in zeer harde bodem te baggeren en tot op een diepte van meer dan 100 meter te werken. De veelzijdige nieuwe sleephopperzuiger combineert een zeer lange zuigbuis en een grote transportcapaciteit met een beperkte diepgang en beschikt bovendien over een rotssleepkop.

Ecologische innovaties

De ‘Bonny River’ heeft een gesloten recirculatiesysteem. Dit minimaliseert de vertroebeling van het zeewater dat gegenereerd wordt door het overvloeiwater bij het baggeren, wat vooral in ecologisch kwetsbare gebieden erg belangrijk is. Daarnaast zorgen de hydrodynamische vorm van de romp en een tweetraps tandwielkast voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De ‘Bonny River’ is een volledig dynamisch gepositioneerde DP2 sleephopperzuiger – de eerste van dit type – die met uiterste precisie kan manoeuvreren. Het schip heeft een 'Green Passport' en een 'Clean Design' notering.

Eerste opdrachten in Nederland en België

De ‘Bonny River’ wordt momenteel gemobiliseerd in Vlissingen voor zijn eerste opdrachten. Het schip zal ongeveer 300.000 m³ zand winnen voor de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen in Nederland. Met de zandwinning zal de eerste fase van het plateau worden gerealiseerd voor de bouw van de sluis. Deze werken worden gecombineerd met verdiepingswerken in de buitenhaven van Terneuzen. De ‘Bonny River’ zal ook koers zetten naar de Belgische Noordzee. Het baggerschip zal zowat 45 km sleuven opvullen voor het Modular Offshore Grid-project van Elia om de hoogspanningskabels van de Offshore Switch Yard naar Zeebrugge af te dekken en te beschermen. ‘Bonny River’ zal in het najaar worden gedoopt.

Investeringsprogramma
Door permanent in de vloot te investeren wil DEME koploper blijven in de sector met schepen die uitgerust zijn met innovatieve technologieën en de operationele prestaties verder optimaliseren. Momenteel zijn er nog drie andere baggerschepen in aanbouw, waaronder de 'Spartacus' – de krachtigste cutterzuiger ter wereld – en de sleephopperzuigers 'Meuse River' en 'River Thames'.

Over DEME

DEME is wereldleider in de zeer gespecialiseerde domeinen van baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. Het bedrijf kan bogen op meer dan 140 jaar kennis en ervaring en heeft in de loop van zijn geschiedenis als koploper in innovatie en nieuwe technologieën altijd een baanbrekende aanpak gehanteerd.

DEME’s visie is erop gericht te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen aan te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, een groeiende bevolking, vermindering van CO2-emissies, vervuilde rivieren en bodems en de schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De activiteiten van DEME vinden hun oorsprong in de kernactiviteit baggerwerken, maar de portefeuille is in de loop der jaren sterk gediversifieerd, met onder meer baggerwerken en landwinning, oplossingen voor de offshore energiemarkt, onderzeese oplossingen en milieuoplossingen.

DEME heeft zijn wortels in België, maar is sterk aanwezig op alle zeeën en continenten van de wereld en is het actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf kan rekenen op 5.200 hoogopgeleide professionals over de hele wereld. Met een veelzijdige en moderne vloot van meer dan 100 schepen, gesteund door een breed gamma hulpuitrustingen, kan het bedrijf oplossingen bieden voor zelfs de meest complexe projecten.

DEME realiseerde in 2018 een omzet van 2,65 miljard euro.

Meer informatie: Vicky Cosemans, Head of Communications DEME Group cosemans.vicky@deme-group.com

M: +32 496 588 645 - T: +32 3 250 59 22

www.deme-group.com

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.